5 YouTube Downloader Terbaik Untuk Download Video 2021

Youtube Downloader adalah laman web yang menyediakan perkhidmatan  untuk memuat turun pelbagai koleksi video daripada platform YouTube ke komputer atau telefon bimbit tanpa menggunakan apa-apa aplikasi.

Youtube adalah platform media yang memudahkan orang ramai orang menghabiskan masa lapang. Menonton video secara percuma adalah salah satu cara untuk mendapatkan hiburan pada bila-bila masa. Platform Youtube membolehkan pengguna untuk memuat naik, menonton dan berkongsi video.

Diasaskan oleh tiga pemuda ketika masih bekerja di Paypal pada tahun 2005 dan video pertama yang dimuat naik bertajuk “Me at the Zoo” berdurasi 0:18 saat yang menampilkan Jawed Karim iaitu salah seorang pengasas Youtube di San Diego Zoo yang berdiri  dihadapan sekumpulan gajah.

Syarikat yang beribu pejabat di San Bruno, California ini, menggunakan teknologi Adobe Flash Video dan HTML5 untuk memaparkan pelbagai kandungan video yang dihasilakan oleh pengguna, termasuk klip filem, klip ulasan, muzik video dan pelbagai jenis kandungan kreatif lain. Oleh itu, pengguna memerlukan YouTube downloader untuk menonton video di luar talian.

Dari data statistik yang dikeluarkan, YouTube merupakan website kedua menerima paling ramai pengunjung pada setiap bulan selepas Google iaitu 22.0 Billion pengunjung pada bulan Julai 2021. Manakala diantara bulan Jun 2019 sehingga November 2020 jumlah trafik ke website YouTube berjumlah 34.6 Billion di belakang Google.

Dimasa wabak coronavirus ini, proses pembelajaran berlaku melalui video, video pendek, dan video juga kandungan pendidikan lain. Dengan begitu banyak pilihan video dalam pelbagai kategori, tidak hairanlah YouTube menjadi pilihan ramai. Untuk menjimatkan kuota internet, YouTube downloader adalah pilihan yang tepat untuk mengakses video YouTube secara offline hanya dengan cara memuat turun video.

Setelah memuat turun video yang diinginkan, anda menonton video YouTube berulang kali tanpa menghadapi sebarang masalah. Kaedah ini sangat mudah dan pantas. Boleh ikuti langkah-langkah mudah ini untuk mula memuat turun video kegemaran anda yang boleh disimpan ke dalam telefon atau laptop.

Langkah-langkah Download Video Dengan Youtube Downloader

Sekiranya anda ingin tahu cara download video YouTube tanpa menggunakan perisian, laman web yang menyediakan perkhidmatan YouTube downloader adalah pilihan terbaik.

Boleh diakses dari platform mana pun, termasuk Windows, Mac dan Android. Sekiranya, anda tidak memiliki akses internet, anda juga boleh memuat turun dan mendapatkan video YouTube kesukaan anda.

Untuk tujuan ini, kami akan menunjukkan kaedah yang terbukti dalam tutorial langkah demi langkah tentang cara menggunakan YouTube Downloader tanpa perisian.

1. YouTubeMP4

YouTubeMP4 adalah penukar video Youtube ke MP4 terbaik dalam talian. Ia dibuat untuk membantu sesiapa sahaja memuat turun dan menyimpan video YouTube dalam format MP4 berkualiti tinggi.

Laman web kami berfungsi pada komputer, tablet, dan semua peranti mudah alih, yang membolehkan anda menikmati muat turun video berkualiti tinggi dan pantas tanpa mengira peranti apa yang anda gunakan. Oleh kerana laman web kami berjalan di penyemak imbas, anda tidak perlu memasang perisian pihak ketiga tambahan.

YouTube downloader ke MP4 dalam talian ini membolehkan anda menyimpan video YouTube yang dapat dilihat secara pantas dan mudah dalam pelbagai format yang berkualiti tinggi.

Berikut adalah tutorial langkah demi langkah mengenai cara memuat turun video YouTube tanpa perisian dengan menggunakan YouTubeMP4.

Langkah 1: Pertama, dapatkan URL video YouTube. Kemudian lawati laman YouTubeMP4 dan tampal pautan di ruangan yang disediakan.

YouTube downloader terbaik

Langkah 2: Tekan butang “Enter”di papan kekunci selepas menampalkan link URL video yang diambil tadi. Kemudian tekan butang “Download” mengikut format fail yang diinginkan.


 2. CatchVideo

Anda juga boleh menggunakan laman web Catchvideo. Ini adalah salah satu laman web Youtube downloader dalam talian yang terbaik. Untuk menggunakannya, anda harus mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan seperti di bawah:

Langkah 1: Salin URL video yang akan dimuat turun.

Langkah 2: Tampal URL ke bar laman dan klik butang “Catch”.

Langkah 3: Pilih kualiti video dan Klik pada butang “Download” atau “Convert

5 YouTube downloader tanpa aplikasi

3. Clipconverter.cc

Clip Converter adalah laman web penukaran media dalam talian percuma, ia membolehkan anda untuk merekod semula, menukar dan memuat turun hampir semua audio atau video URL ke format biasa. Kini dengan clipconverter.cc anda boleh muat turun video YouTube bersaiz HD, 720p, 1080p atau 4K.

Cubalah! Youtube downloader percuma dan pantas ini membolehkan anda menonton video YouTube kegemaran anda di luar talian di PC, TV atau hampir semua peranti lain.

Anda hanya perlu mengikuti tutorial di bawah ini untuk memuat turun video YouTube tanpa perisian.

Langkah 1: Periksa URL Video YouTube anda.

Langkah 2: Salin dan Tampal di ClipConvertor.cc

Langkah 3: Anda boleh memilih format di mana video anda dimuat turun dengan mudah. Ia boleh berupa AVI, M4A atau bahkan MP3 (seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin di atas). Setelah memilih format, klik “Continue”.

Langkah 4: Sekarang anda boleh memilih resolusi di mana fail harus dimuat turun dan tekan butang “Start!”.

Langkah 5: Kemudian tekan butang “Download

4. Converto.io

Converto.io adalah 100% percuma. Menukar YouTube ke MP3 dan YouTube ke MP4 hanya dengan beberapa saat sahaja.

Lama web ini membolehkan anda memuat turun dan menukar sebarang video YouTube ke MP3 (audio) atau ke format MP4 (video). Sebelum memuat turun, anda boleh mengedit nama fail, tag ID3, pilih bahagian yang ingin anda potong atau ubah kualiti video hanya dengan mengklik butang “Tetapan”.

Mari kita fahami bagaimana YouTube downloader tanpa perisian dengan Converto ini berfungsi.

Langkah 1: Pergi ke YouTube dan salin URL video. Sekarang, di laman web Converto, tampal pautan ke dalam kotak penukaran.

Langkah 2: Seterusnya, pilih format fail untuk fail yang dimuat turun, misalnya MP4 dan tekan butang “Convert“.

Langkah 3: Terakhir, tekan pada pautan “Click here” dan video YouTube anda akan dimuat turun ke storan peranti anda.

5. GetVideo

GetVideo.org adalah aplikasi Youtube downloader percuma di dalam talian yang membolehkan memuat turun video dari YouTube secara mudah dan pantas. Ia adalah perkhidmatan web yang mudah untuk memuat turun video kegemaran anda dalam format yang berbeza seperti mp4, webm, audio, 3gpp, x-flv) dan kualiti (480p, HD, FullHD, UltraHD).

Dengan menggunakan laman web ini, anda akan dapat video YouTube yang diinginkan dalam beberapa minit dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

Langkah 1: Mulakan dengan membuka YouTube di komputer. Pilih klip video yang ingin dimuat turun dan salin alamat URL yang ditunjukkan di bar browser.

Langkah 2: Setelah itu, layari laman web Youtube downloader ini dan tampal pautan URL yang sama di dalam ruangan yang disediakan.

Langkah 3: Ketuk pada butang “Download” dan boleh melihat pilihan kualiti video dan selepas itu klik butang “Download Video” dan proses selesai.

Tip Menggunakan Youtube Downloader Muat Turun Video Dengan Jayanya

Sila pastikan sambungan rangkaian/internet adalah stabil. Menyambungkan PC / peranti anda ke sumber rangkaian/internet Wi-Fi yang stabil, semasa memuat turun video, memastikan sambungan yang teratur dan fungsi diantara PC / peranti dan pelayan.

 

Check Also

Wordpress Hosting Malaysia

Senarai Semak Memilih WordPress Hosting Malaysia

Memilih WordPress hosting Malaysia terbaik untuk laman web pertama anda semestinya tidak semudah yang disangka …