Pemasaran Viral tingkatkan Jualan

Cara Popular Tingkatkan Jualan Produk Dengan Pemasaran Viral

Pemasaran Viral – Walaupun istilah Viral dengan mudah menggambarkan virus – perkataan yang sangat ditakuti oleh semua pemilik komputer – ia bukan seperti yang terdengar. Anda sebenarnya tidak menggunakan virus komputer untuk menyebarkan perniagaan anda; sebaliknya, ia boleh membunuh anda.

Pemasaran Viral, juga dikenali sebagai pengiklanan viral, ia adalah teknik pemasaran yang digunakan untuk membuat kesedaran masyarakat tentang sesuatu produk, jenama atau syarikat.

Mereka menggunakan banyak bentuk media untuk menjangkau orang ramai tanpa benar-benar mempromosikan produk melalui bentuk media ketagihan lain yang dapat memikat seseorang dan dipaksa atau dilayan untuk menyiarkannya, dengan iklan produk atau syarikat. dengan itu.

Ringkasnya, syarikat didasarkan pada idea bahawa jika orang menyukai kandungan di media, mereka akan menyebarkannya kepada rakan dan keluarga mereka.

Mereka menaja media tertentu, seperti permainan flash keren, video lucu, cerita lucu dan sebagainya, yang dapat disiarkan kepada yang lain dengan jenama atau logo syarikat atau keterangan produk atau kandungan lain untuk membantu mempromosikan syarikat atau produk anda.

Pemasaran viral telah menjadi alat pengiklanan dan pemasaran yang popular kerana harganya agak murah. Untuk mengelakkan dilabel sebagai spam, pemasaran viral bergantung pada keinginan seseorang untuk menyebarkan produk.

Sekiranya seseorang melihat nama orang yang mereka kenal sebagai pengirim, mereka tidak akan menyekat atau membukanya juga.

Banyak syarikat menawarkan insentif seperti potongan dan potongan harga apabila mereka membantu menyebarkan pemasaran viral mereka.

Mereka bergantung pada jumlah pengunjung yang mendapat pemasaran viral dari seseorang untuk menentukan jumlah atau jumlah insentif yang dapat dikaitkan dengan mereka.

Menggunakan Pemasaran Viral Untuk Menjana Keuntungan

Kelebihan utama dan utama pemasaran viral adalah anda mendapat banyak publisiti dan kesedaran masyarakat mengenai laman web dan syarikat anda. Anda berjaya menghasilkan arus lalu lintas yang berpotensi menjadi pelanggan.

Tingkatkan Jualan Dengan Pemasaran viral

Dengan sedikit kepintaran dan imaginasi, ditambah dengan insentif atau hadiah, anda dapat menjangkau sejumlah besar orang dan mengiklankan keberadaan anda. Sebilangan besar laman web dan syarikat menyedari keberkesanan pemasaran dan iklan viral.

Tidak menggunakannya boleh membahayakan perniagaan anda. Bersama dengan skema dan kaedah lain untuk mempromosikan laman web anda seperti pengoptimuman mesin pencari dan sebagainya, pemasaran viral dapat dengan mudah mendorong anda masuk ke dalam peringkat permainan.

Pemasaran viral boleh menjadi cara yang berkesan untuk memberitahu orang tentang anda dan syarikat atau jenama anda dengan pantas tanpa memerlukan modal.

Anda membuat iklan anda disahkan. Mereka juga kos yang sangat rendah, jadi tidak melabur di dalamnya boleh menjadi perniagaan bunuh diri.

Yang diperlukan hanyalah idea hebat, permainan ketagihan yang baik, kisah lucu, banyak idea masih ada. Buat gosip atau khabar angin, banyak filem dipromosikan menggunakan skandal dan gosip untuk menjadikannya popular. Masih ingat filem “The Blair Witch Project”?

Banyak syarikat besar telah mencuba pemasaran viral dan mempunyai banyak kisah kejayaan dengannya. Contoh klasik ialah Hotmail Microsoft. Mereka adalah syarikat besar pertama yang menggunakan skim ini dan telah membuat keajaiban bagi mereka.

Sekarang giliran anda untuk menggunakan pemasaran viral untuk membuat keajaiban. Bertindak sekarang dan manfaatkan faedah yang akan diberikan oleh viral marketing kepada anda dan angka penjualan anda.

5 Kaedah Terbaik Menghasilkan Trafik Laman Web

Selain daripada pemasaran viral, berikut adalah lima kaedah terbaik untuk menghasilkan trafik laman web dengan kos rendah yang dapat banyak membantu laman web anda.

Walaupun anda hanya mendapat sebilangan kecil pengunjung yang berjaya berbanding pelanggan, ia tetap berjaya, terutamanya jika anda mendapat banyak traffic ke laman web.

Cara Menukar Pautan (Exchange Link)

Ini adalah kaedah yang selamat dan terbukti. Anda jarang akan melihat laman web di mana tidak ada pautan ke laman web lain. Banyak webmaster bersedia bertukar pautan antara satu sama lain untuk meningkatkan kesedaran orang ramai mengenai laman web mereka.

Anda akan segera melihat dan merasakan peningkatan lalu lintas yang tiba-tiba ke laman web anda dari laman web lain.

Prasyarat penting untuk menukar pautan dengan laman web lain adalah mempunyai niche atau kandungan yang sama dengan laman web lain.

Mereka harus berkongsi tema yang sama sehingga ada kesinambungan dalam penyediaan perkhidmatan dan maklumat untuk apa yang menarik lalu lintas sasaran mereka.

Pertukaran pautan juga meningkatkan peluang anda untuk mendapat keputusan tinggi dalam hasil mesin pencari.

Sudah menjadi pengetahuan umum bahawa enjin carian mendapat kedudukan tinggi di laman web yang mempunyai pautan masuk dan keluar yang berkaitan dengan topik.

Dengan kedudukan yang baik dalam kedudukan mesin pencari, anda akan menghasilkan lebih banyak lalu lintas di laman web anda tanpa kos yang tinggi.

Saling Bertukar Traffic (Traffic Exchange)

Ini seperti pertukaran pautan tetapi pada tahap yang lebih tinggi yang berbeza. Ini mungkin lebih mahal daripada menukar atau menukar pautan, tetapi mungkin lebih murah kerana anda dapat memperoleh kredit.

Anda boleh menggunakan kredit tersebut apabila anda melihat lalu lintas orang lain, sementara anda mendapat kredit apabila seseorang melihat kredit anda.

Perkhidmatan pertukaran lalu lintas adalah paparan laman web atau halaman orang lain. Ini dilakukan secara terbalik, di mana laman web boleh menggunakan kandungan laman web anda dan anda juga boleh menggunakan laman web anda.

Mereka berdua saling memanfaatkan satu sama lain untuk menghasilkan lalu lintas. Pengunjung ke laman web lain boleh pergi ke halaman anda dan mengetahui lebih lanjut mengenai laman web anda dan laman web mereka.

Sekali lagi kesedaran masyarakat mengenai keberadaan laman web mereka dapat ditingkatkan.

Menulis dan Menghantar Artikel

Terdapat banyak ezin dan ensiklopedia dalam talian di Internet yang menawarkan ruang percuma untuk menghantar artikel. Sekiranya anda ingin menjimatkan kos, anda boleh membuat barang itu sendiri.

Ramai penulis bebas yang bersedia menulis untuk anda dengan menggenakan sedikit bayaran, tetapi untuk menjimatkan wang, disarankan agar anda membuat artikel itu sendiri.

Tulis artikel yang mempunyai tema bersama dengan niche laman web anda. Tulis sesuatu yang anda berpengalaman sehingga ketika mereka membacanya, mereka dapat merasakan pengetahuan anda mengenai perkara ini dan ingin mengunjungi laman web anda.

Menulis sesuatu artikel berkaitan sesuatu topik yang anda suka, panduan mengenai topik atau niche laman web anda.

Sertakan sumber artikel di akhir artikel yang dapat menghubungkannya kembali ke laman web anda. Tulis sedikit mengenai profail diri  dan laman web.

Sekiranya anda memberikan artikel yang menarik, ringan, dan penuh maklumat, mereka akan pergi ke laman web anda untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Membuat Buletin

Ini mungkin kelihatan seperti kerja keras kerana semua artikel yang mungkin anda perlukan untuk membuat buletin, tetapi sebaliknya, tidak. Terdapat banyak penulis dan laman web yang bersedia memberikan artikel percuma asalkan mereka dapat memasukkan nama anda dalam buletin mereka.

Dengan secara tidak langsung ia juga akan memberikan pengiklanan secara percuma kepada mereka.

Semasa buletin anda diedarkan, anda dapat memperluas kesedaran masyarakat anda dan membuat senarai langganan yang dapat mengunjungi laman web anda secara berkala.

Sertailah Komuniti dan Forum di dalam Talian

Ia hanya memerlukan masa pengetahuan dan kemahiran. Anda boleh berkongsi pengetahuan dan pengalaman anda dengan banyak menyertai komuniti di dalam talian, serta laman web anda. Diantara kelebihannya boleh mendapatkan iklan percuma apabila anda pergi ke forum yang mempunyai topik atau topik yang sama dengan laman web anda.

Kongsikan pengalaman atau menjawab pertanyaan yang ditanya oleh ahli forum dalam membantu mereka menyelesaikan masalah dan biarkan mereka melihat pengetahuan anda mengenai perkara tertentu. Semasa membina reputasi, anda juga membina reputasi laman web, menjadikannya perniagaan yang jujur ​​dan bereputasi baik yang sering dikunjungi dan dipercayai oleh banyak orang.

Check Also

Cara Menggunakan WhatsApp

Langkah demi langkah Cara Menggunakan WhatsApp Panduan 2022

WhatsApp adalah aplikasi Chat paling popular di dunia pada masa kini, tetapi cara menggunakan WhatsApp …