Google Pixel 6 didedahkan oleh Pihak Ketiga

Model terbaru Google Pixel 6 hari ini didedahkan oleh pihak ketiga yang merupakan pembuat case-maker. Pihak Google sehingga kini masih belum mendedahkan lagi peranti terbaru Google Pixel dan Google Pixel Pro 6 secara rasmi semasa gambar secara dekat model ini disebarkan oleh pihak ketiga. Dalam sekumpulan gambar baru ini, kelihatan set kamera belakang dalam pandangan yang jauh lebih jelas daripada apa yang disebarkan melalui oleh kebocoran kali pertama peranti ini.

Google Pixel 6 kemungkinan akan dilancarkan tahun ini dalam dua versi. Kemungkinan besar kita akan melihat Google Pixel 6 dengan rekaan peranti yang lebih besar, lebih mahal, dan lebih banyak ciri yang dipanggil Google Pixel 6 Pro. Gambar yang kami lihat di sini adalah Google Pixel 6 Pro, dengan skrin depan dengan tepi melengkung dan pelbagai kamera dan sensor di bahagian belakang.

Malangnya bagi mereka yang mencari keupayaan mengimbas 3D dengan peranti ini, nampaknya peranti baru ini tidak mempunyai sensor LiDAR. Sebaliknya, sepertinya terdapat tiga lensa kamera, sejumlah besar lampu kilat LED, sekurang-kurangnya satu mikrofon, dan beberapa sensor kecil yang lain.

Sepertinya Google Pixel 6 Pro akan mempunyai kamera selfie menghadap ke depan yang dipasang di bahagian tengah bahagian atas peranti, mengintip melalui lubang port di skrin. Gambar-gambar perangkat ini juga dapat menunjukkan bahwa perangkat memiliki pemindai sidik jari dalam-paparan atau di bawah paparan.

Salah satu bahagian yang ganjil di sini adalah warna matriks kamera di bahagian bawah casing – melainkan apa yang dimaksudkan oleh kes ini adalah bahawa segala-galanya di luar lensa dan sensor adalah warna casing. Dalam kebocoran sebelumnya, matriks kamera selalu berwarna hitam.

Dalam kebocoran ini, kami melihat tampilan warnanya sama ada hitam atau perak terang. Sangat mengejutkan apabila menemukan satu versi dengan unit kamera penuh berwarna hitam, yang membolehkan beberapa sensor terasa seperti satu unit, sementara versi yang lain menggunakan warna kelabu, menjadikan setiap sensor menonjol dengan sendirinya.

Ikuti kebocoran Google Pixel 6 terbaru untuk melihat bagaimana Pixel 6 dan Pixel 6 Pro akan mengatasi dunia telefon pintar yang lain pada musim gugur 2021 nanti.

Sekiranya anda seorang peminat tegar peranti Google Pixel ini sudah boleh bermula untuk menabung daripada sekarang supaya apabila dilancarkan secara rasmi kelak anda bakal menjadi pembeli terawal.

Sumber berita

Check Also

Cara Menggunakan WhatsApp

Langkah demi langkah Cara Menggunakan WhatsApp Panduan 2022

WhatsApp adalah aplikasi Chat paling popular di dunia pada masa kini, tetapi cara menggunakan WhatsApp …