Cara Download Video YouTube

Ketahui 6 Cara Download Video YouTube tanpa Aplikasi di HP

Download video YouTube bukanlah perkara baru. Ramai pengguna media sosial ingin mengetahui cara download video Youtube dengan mudah dan pantas.
Ramai pengguna YouTube merasakan bahawa menonton salah satu video mereka gemari sekali tidak mencukupi. Contohnya, buat pelajar semasa menonton video pembelajaran sekolah yang memerlukan ditonton secara berulang-ulang kali.

YouTube adalah platform perkongsian video yang membolehkan pengguna memuat naik, berkongsi dan melihat video dalam pelbagai kategori. YouTube boleh diakses dengan menggunakan komputer, TV, konsol permainan atau peranti mudah alih. Pengguna dapat melihat apa yang mereka mahukan, dimana jua mereka berada.

Dunia bergerak dengan pantas dan ramai sering menganggap YouTube sebagai cara untuk mendapatkan maklumat dengan panatas tanpa perlu melalui kaedah penyelidikan yang biasa. Inilah sebabnya mengapa ramai mencari bagaimana cara download video YouTube di HP dan laptop tanpa menggunakan aplikasi.

Ikuti Cara Download Video YouTube Di HP

Terdapat beberapa laman web YouTube Downloader percuma yang boleh diakses dengan menggunakan telefon bimbit sehingga menjadikan proses download video YoutTube menjadi lebih mudah dan pantas. Kami di teknologeek.net menyenaraikan 6 website yang menyediakan perkhidmatan percuma ini seperti berikut:

1. 9Convert

Dengan menggunakan laman sesawang 9convert.com, merupakan laman web seterusnya cara download video YouTube tanpa menggunakan aplikasi. Anda boleh menggunakan laman web ini untuk memuat turun video YouTube tanpa had. Ikuti cara-cara berikut untuk muat turun:

 • Buka aplikasi atau laman YouTube di browser, salin pautan video dan sediakan pautan video untuk dimuat turun.
 • Buka laman 9convert.com dan tampal pautan video yang telah sediakan.
 • Klik butang “Start” untuk meneruskan dan tunggu proses pemuatan selesai.
 • Pilih folder simpanan di peranti anda.
 • Setelah itu tunggu sehingga proses muat turun selesai dan tonton video.

cara dowload video youtube di 9convert.com

 

9convert adalah pemuat turun video YouTube percuma dan tanpa had. Muat turun ribuan video YouTube dengan mudah dalam format berkualiti tinggi seperti 360p, 720p (HD) dan 1080p (Full HD). 9convert menawarkan cara terpantas dan paling mudah untuk memuat turun video YouTube. Anda boleh menyimpan video dan lagu ke komputer atau telefon bimbit anda untuk dilihat di luar talian pada bila-bila masa.

2. TubeNinja.net

Laman web seterusnya adalah Tubeninja.net. Laman web ini membolehkan anda memilih ukuran video yang akan dimuat, bergantung pada kapasiti penyimpanan peranti anda. Kaedahnya adalah seperti berikut.

1. Pertama, salin pautan video yang ingin anda muat turun.
2. Layari laman web TubeNinja.net. Tampal pautan video yang anda salin sebelumnya.
3. Klik “Download” untuk memuat turun video secara langsung.
4. Tunggu proses muat turun selesai. Dengan cara ini, anda dapat menikmati video tanpa sambungan internet dimana jua anda berada.

cara dowload video youtube di tubeninja.net

TubeNinja adalah pembantu muat turun video dalam talian yang dapat menyimpan streaming audio atau video. Ia berfungsi di komputer atau telefon pintar anda tanpa masalah. Tanpa perlu memasang aplikasi atau pemalam.

3. Savefrom.net

Menggunakan servis yang disediakan savefrom.net merupakan kaedah termudah dan cepat untuk download video Youtube. Sebenarnya sudah ramai yang telah menggunakan savefrom untuk download video Youtube.

Apa yang menariknya tiada aplikasi tambahan diperlukan, hanya layari savefrom.net dan setelah itu masukkan link url video yang hendak dimuat turun. Fail yang disimpan juga dapat disesuaikan, kerana savefrom.net membolehkan pengguna download video dari Youtube dalam pelbagai format seperti MP4, WMA dan banyak lagi.

Oleh itu, anda boleh memilih mengikut kehendak anda. Untuk maklumat lebih lanjut, berikut adalah cara download video Youtube menggunakan savefrom.net:

 • Pilih video yang ingin dimuat turun dari platform YouTube selepas itu copy link video tersebut.
 • Buka laman savefrom.net, kemudian tampal link pautan di ruangan yang disediakan.
 • Klik butang “Download” kemudian pilih format video yang anda mahukan.
 • Klik butang “Download” sekali lagi dan tunggu sehingga proses muat turun selesai.
 • Lihat di folder muat turun pada peranti anda dan layan video yang telah dimuat turun.

cara dowload video youtube di savefrom.net

Melalui laman web ini anda boleh menggunakan pautan pendek untuk mempercepat proses muat turun. Dengan menambahkan perkataan “SFrom.net” atau “SS” di hadapan pautan video YouTube yang ingin muat turun.

4. DreDown.com

Cara downloada video YouTube seterusnya adalah dengan menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh laman sesawang DreDown.com. Ikut Langkah-langkah berikut untuk mula memuat turun:

 • Pertama, buka video YouTube yang ingin anda muat turun dengan menyalin pautan video dari laman web atau aplikasi YouTube.
 • Pergi ke laman DreDown.com dan tampal pautan video ke ruangan yang disediakan.
 • Kemudian klik butang “Dre Down” dan video akan dimuat turun secara automatik.
 • Video yang sudah selesai di muat turun sedia untuk ditonton tanpa menggunakan sambungan internet.

Ia menyokong lebih daripada 80 laman streaming dan anda bahkan boleh menampal pautan ke halaman yang tidak disokong. Sistem kami mungkin akan menemui fail yang anda perlukan.

5. Keepvid.tube

Keepvid.tube juga merupakan laman web yang popular untuk memuat turun video YouTube. Cara download video YouTube dari laman muat turun ini adalah seperti berikut:

 • Pergi ke halaman YouTube, cari video yang ingin anda muat turun dan salin pautan dari video.
 • Kemudian boleh mula mengakses laman Keepvid.tube dan menampal pautan video ke ruangan yang dipaparkan.
 • Setelah menampal, anda boleh memuat turun video secara langsung dengan mengklik butang “Download” secara langsung.
 • Sekiranya anda tidak dapat memuat turun dengan klik pada butang “Download”, anda boleh mengklik pada butang “Download mp4” secara langsung.

Cara Download Video YouTube tanpa Aplikasi di HP

Keepvid adalah Youtube Video Downloader yang menyediakan perkhidmatan web percuma membolehkan anda memuat turun fail dalam bentuk MP3, MP4 dan format lain dari beberapa laman web streaming. Video, audio dan gambar ini dimuat menggunakan pelayan awan berprestasi tinggi, jadi tidak perlu dipasang perisian. Terdapat pembantu pelanjutan yang jauh lebih unggul daripada perisian lain dan pembantu pelanjutan pada komputer biasa. Ia juga menyokong telefon bimbit seperti telefon Android.

6. LilSubs.com

Cara seterusnya untuk download video YouTube adalah dengan menggunakan LilSubs.com. Kelebihan laman web ini ialah anda boleh memuat turun video bersama dengan sari kata. Boleh ikuti Langkah-langkah seperti dibawah:

 • Buka YouTube dan salin pautan untuk video yang ingin anda muat turun. Kemudian pergi ke laman LilSubs.com dan muat turun video YouTube.
 • Tampal pautan di lajur yang muncul.
 • Klik butang “Download” dan tunggu proses muat turun selesai.
 • Dengan ini, anda dapat menonton video berulang kali pada bila-bila masa.

Cara Download Video YouTube tanpa Aplikasi

LilSubs Subtitle Downloader adalah aplikasi web percuma yang membolehkan anda memuat turun sari kata dan video dari laman web seperti YouTube, Viki dan Instagram. Yang anda perlukan hanyalah URL halaman yang mengandungi sari kata yang ingin anda muat turun. LilSubs mendapat pautan muat turun dalam semua bahasa yang mungkin ditawarkan oleh laman web tertentu.

Check Also

Wordpress Hosting Malaysia

Senarai Semak Memilih WordPress Hosting Malaysia

Memilih WordPress hosting Malaysia terbaik untuk laman web pertama anda semestinya tidak semudah yang disangka …